• Apríl - mesiac lesov

          • Zážitkové učenie v ZŠ Lada - so žiakmi sme si zopakovali, čo rastliny potrbujú k svojmu životu a rastu, zásady sadenia a starostlivosti o rastliny. Pomohli sme našim lesom a vysadili sme si v školskom parku stromčeky.

            Stromy pre nás vyrábajú životodarný kyslík a zo vzduchu odčerpávajú nebezpečný oxid uhličitý. Lesy sú našimi pľúcami a rezervoármi pitnej vody. Sú s našimi životmi spojené odjakživa. Drevom sa kúrilo, stavali sa z neho obydlia a vyrábali mnohé nástroje. Odborníci dokonca ani dnes nevedia presne popísať všetky dôležité funkcie lesov a ich pôsobenie na civilizáciu. Jedno je ale isté – oplatí sa ich chrániť a starať sa o nich. Mesiac apríl je venovaný lesom, aby upozornil na ich nenahraditeľný význam pre človeka.

          • Deň Zeme v ZŠ Lada

          • Deň Zeme sme si pripomenuli aj u nás v ZŠ. Žiaci písali priania pre našu Zem a "dobrú" a "zlú" Zem. Porozprávali sme sa o ochrane životného prostredia a negatívnych dopadoch činnosti ľudí nan našu krásnu Zem.

            Deň Zeme je deň venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22.apríla. Tento sviatok je ovplyvnený pôvodným dňom Zeme, ktorý sa konal počas osláv jarnej rovnodennosti, 21. marca a oslavoval príchod jari. V modernom poňatí ide o ekologicky motivovaný sviatok, upozorňujúci ľudí na vplyv ničenia životného prostredia, a rozvíjajúcu sa diskusiu o možných riešeniach zabrániť znečisteniu. 

            zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/De%C5%88_Zeme

          • Deň narcisov

          • ČO JE DEŇ NARCISOV?

            Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine. Finančné prostriedky využívame na konkrétnu praktickú pomoc onkologickým pacientom a ich blízkym na celom Slovensku. Liga proti rakovine počas celého roka pripravuje projekty a programy, ktorými pomáha pacientom v ich konkrétnych problémoch súvisiacich s ochorením už 30 rokov. Okrem toho sa stará o prevenciu a informovanosť celej verejnosti, podporuje zdravotnícke zariadenia, nemocnice, iné občianske združenia i výskum v oblasti liečby onkologických ochorení.

            zdroj: https://www.dennarcisov.sk/o-dni-narcisov

          • Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny v šk. roku 2020/2021:

            1.4. 2021- 6.4. 2021

            Nástup do školy - 7.4. 2021

            Preveselé sviatky jari,

            slnko v každej jednej tvári.

            Bystré nohy, svižný korbáč,

            šunku, chlebík ba aj koláč.

            Trošku kriku, šťastia moc,

            prajeme krásnu Veľkú noc.

            kolektív ZŠ Lada 

             

          • Súťaž - Najkrajší veľkonočný zajko

          • Krátko pred Veľkou nocou si žiaci zasúťažili v kreatívnej súťaži o nejkrajšieho veľkonočného zajka. 

             

            Malý zajko čupí v tráve,

            sleduje, ako jar sa budí práve.

            Všetko živé sa raduje,

            na Veľkú noc sa hotuje.

            Privítajme sviatky jari,

            nech sa všetkým dobre darí.