• Deň otvorených v ZŠ Lada

          • ZŠ Lada otvára svoje brány pre rodičov a predškolákov. Radi Vás privítame v našej škole, ukážeme triedy, učebne a zodpovieme na všetky Vaše otázky.

            7. apríla o 15:30 hod.

            ZŠ Lada Vám ponúka: ŠKD, výučbu anglického jazyka od 1. ročníka, krúžky, besedy a rôzne kultúrne a športové podujatia.

             

            Prosíme zákonných zástupcov o dodržiavanie aktuálnych hygienických nariadení (respirátor FFP2 a platný negatívny antigénový/PCR test alebo potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19).

            Tešíme sa na Vašu návštevu

                                                                                                                                                                 kolektív ZŠ Lada

          • Svetový deň vody

          • Svetový deň vody je oslavou úcty a pokory k vode, ktorej význam si celý svet každoročne pripomína 22. marca. Po prvý krát bol tento deň vyhlásený v roku 1992 na konferencii OSN v brazílskom Riu de Janeiru, pričom každý rok je jeho oslava tematicky zameraná na iné problémy v súvislosti s vodou. Podľa posledných údajov OSN vyše dve miliardy ľudí na svete stále nemá prístup k zdravotne bezpečnej pitnej vode. Znečistená voda a nedostatočná hygiena si každoročne vyžiadajú vysokú daň v podobe chorôb a predčasného úmrtia.

            Voda, voda, vodička,

            pršíš nám ty z nebíčka.

            Malý dáždik poteší,

            prírody smäd uhasí.

            Každý človek rád ťa má,

            s tebou je aj zábava.

            Ale aj tak šetriť ťa máme,

            preto vodu stál nepúšťame.

            Vodičku čistú ja rád mám,

            každý deň si ju vychutnám.

          • Súťaž - Najlepší recitátor

          • V rámci marca - mesiaca knihy, si žiaci zasúťažili v prednese básní. Žiaci sa s touto výzvou popasovali naozaj bravúrne a prípravu na súťaž zvládli skvelo. Žiakom patrí obrovská pochvala za snahu a prípravu. Nechýbali ani ocenenia, diplomy a pochvaly.... a samozrejme nechýbali knižné ceny pre výhercov a pre všetkých sladká odmena.

          • Jar u nás v škole

          • Malé, biele snežienky 

            privolali jar:

            ,,Poď, slniečko, na obzor,

            pohlaď našu tvár.

            Pohladilo slniečko

            prvé jarné kvietky,

            zazvonili hlavičkami,

            vonku sú už všetky.

          • Marec - mesiac knihy

          • MAREC – MESIAC KNIHY

                 Už roky mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale i s knihou.

            Kniha, najväčší priateľ človeka, od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov mladých či starých. Aj známy pedagóg J.A. Komenský povedal: "Nemilovať knihu, znamená nemilovať múdrosť a nemilovať múdrosť, znamená stávať sa hlupákom."

                 Prečo si Mesiac knihy pripomíname práve v marci? Mesiac knihy pripomíname od roku 1955 na počesť Mateja Hrebendu . Podľa jednej verzie sa stal mesiacom knihy práve preto, lebo v tomto mesiaci sa narodil a zomrel Matej Hrebenda, významný buditeľ a ľudový spisovateľ, ktorý sa podieľal na šírení slovenskej knižnej kultúry. Tento významný slovenský národný buditeľ už od narodenia mal zrakovú chybu. Neskôr oslepol celkom. Žil v okolí Gemera a miloval knihy, avšak kvôli problémom so zrakom nemohol čítať. Preto chodil od domu k domu a prosil ľudí, aby mu čítali.

                 Dnes už úlohu Mateja Hrebendu - šírenie kníh a knižnej kultúry a podporu vzdelávania - plnia knižnice, ktoré sprístupňujú svoje knižné fondy čitateľom po celý rok.

                 Mesiac knihy sme si pripomenuli aj my spololčnou besedou, kde sa žiaci oboznámili so vznikom knihy, rôznymi zaujímavosťami, vznikom kníhtlače a kníh, ako aj tým prečo je práve marec mesiac knihy. Žiaci si spoločne čítali obľúbene knihy a nechýbala ani výroba záložiek do kníh.

          • Covid info

          •     Vážení rodičia, riaditeľstvo školy na základe  uznesenia Vlády SR zo dňa 28.02.2021 a rozhodnutia      MŠVV aŠ SR , upravuje  vyučovanie od 3.3.2021 nasledovne: Od stredy 3.3.2021, v súvislosti s návrhom  aktualizácie  protipandemických  opatrení , bude naďalej zachovaná prezenčná forma vyučovania pre žiakov 1.- 4.ročníka, ktorých rodičia sa preukážu potvrdením od zamestnávateľa  o  nevyhnutnom prezenčnom výkone práce.

                Do tejto kategórie nepatria len zamestnanci kritickej infraštruktúry, ale aj policajti, predavači a predavačky, učitelia v materských školách, na prvom stupni základných škôl, cestári, zamestnanci odpadového hospodárstva, technických služieb a podobne. 

                 Naďalej platí, že jeden zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti musí mať negatívny test nie starší ako 7 dní. 

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny od 22.2. - 26.2.

            Nástup do školy 1.3. (pondelok)

            Prajeme príjemné prežitie jarných prázdniny v plnom zdraví, plných oddychu a príjemných chvíľ. 

             kolektív ZŠ Lada.

          • Návrat žiakov k prezenčnému vyučovaniu

          • Podľa nariadenia MŠVVaŠ je od 8.2. 2021 možný návrat žiakov 1. stupňa do škôl -  k prezenčnému vyučovaniu. 

            Od 8. februára 2021 prebehne v súlade s Covid automatom a rozhodnutiami epidemiológov otvorenie MŠ, 1. stupňa ZŠ, špeciálnych škôl a končiacich ročníkov na SŠ (ak nerozhodne RÚVZ inak). 

            Na základe uznesenia vlády a vyhlášky ÚVZ bude potrebný negatívny test pedagogických a nepedagogických zamestnancov a  1 zákonného zástupcu žiaka.

            zdroj: https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-8-2-2021/

          • Pokračovanie v dištančnom vyučovaní

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že vzdelávanie žiakov I. stupňa ZŠ pokračuje dištančnou formou aj v týždni od 1.2. - 5.2., vzhľadom na epidemiologickú situáciu na Slovensku rozhodnutím ministerstva školstva.

            Ďalšie pokyny o nástupe žiakov do školy, o testovaní rodičov, žiakov a zamestnancov školy, budú zverejnené na stránke školy podľa pokynov ministerstva školstva a zriaďovateľa školy.

          • Pokračovanie dištančného vzdelávania

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že vzdelávanie žiakov I. stupňa ZŠ pokračuje dištančnou formou aj v týždni od 25.1. do 29.1.2021, vzhľadom na epidemiologickú situáciu na Slovensku rozhodnutím ministerstva školstva.

            Ďalšie pokyny o nástupe žiakov do školy, o testovaní rodičov, žiakov a zamestnancov školy, budú zverejnené na stránke školy podľa pokynov ministerstva školstva a zriaďovateľa školy.

          • Polročné vysvedčenie

          • Výpis známok za 1. polrok šk. roka 2020/2021

            Podľa usmernenia MŠVVaŠ k vydávaniu výpisov hodnotenia za 1. polrok šk. roka 2020/2021 a na základe rozhodnutia pedagogickej rady zo dňa 21. 1. 2021 bude výpis hodnotenia žiakom vydaný osobne až v dobe návratu žiakov do školy.

          • Pokračovanie v dištančnom vzdelávaní

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že vzdelávanie žiakov I. stupňa ZŠ pokračuje dištančnou formou aj v týždni od 18.1. do 22.1.2021, vzhľadom na epidemiologickú situáciu na Slovensku rozhodnutím ministerstva školstva.

            Ďalšie pokyny o nástupe žiakov do školy, o testovaní rodičov, žiakov a zamestnancov školy, budú zverejnené na stránke školy podľa pokynov ministerstva školstva a zriaďovateľa školy.

            zdroj: minedu.sk - https://www.minedu.sk/distancne-vzdelavanie-pokracuje-aj-buduci-tyzden/

          • Vianočné prázdniny

          • Vianočné prázdniny: od 21. decembra 2020 (pondelok)

            do 8. januára 2021 (piatok).

            Nástup do školy: 11. januára 2021 (pondelok).

          • Veselé Vianoce

          • Vianoce krásne a čisté ako sneh,
             na stole nech všetkým ľuďom rozvoniava oblátka a med.
             Nech každé srdiečko sťa oheň zahorí,
             všetkých ľudí nech láska a dobro naplní.
             Nielen na Vianoce a na Nový rok,
             ale počas všetkých dní želáme Vám úspešný a šťastný nový rok.  

            praje kolektív ZŠ

          • Posedenie pri jedličke

          • Posledný deň v tomto kalendárnom roku sme si spestrili posedením pri jedličke. Nechýbali  koledy, či básničky v podaní našich šikovních žiakov. Navzájom sme sa obdarovali - odovzdali si darčeky a nechýbalo ani vyhodnotenie decembrovej súťaže o najkrajšiu vianočnu hviezdu. Žiaci opäť predviedli svoju zručnosť a tvorivosť a vytvorili nádherné hviezdy. 

            Do galérie Posedenie pri jedličke boli pridané fotografie.

          • Zima u nás v škole

          • Malá ukážka tvorby našich žiakov, aj keď rodičia a členovia rodiny nemôžu vstupovať do priestorov školy, my nezaháľame a pilne pracujeme. Takto sme si skrášlili našu školu na zimu. 
            Do galérie Zima u nás v škole boli pridané fotografie.

          • Mikuláš 2020 - vianočné fotenie

          • Mikuláš u nás v škole. Aj k nám do školy tento rok zavítal Mikuláš a žiakom okrem sladkej odmeny priniesol aj mimoňské rúška, aby sme sa navzájom v škole chránili, ale aj pekne vyzerali. 
            V rámci mikulášskeho dňa sme si pripravili aj vianočné fotenie, aby mali žiaci pamiatku na  krásne vianočné obdobie.
            Do galérie Mikuláš 2020 - vianočné fotenie boli pridané fotografie.